top of page

Inter-Sauna

Uw partner voor gezondheid en ontspanning!

MAATWERK IN INFRAROODCABINES

Inter-Sauna ook specialist in de bouw en installatie van infraroodcabines & infraroodsauna's in standaardafmetingen en op maat.

logo Inter-Sauna

Inter-Sauna in Laarne bij Gent is ook gespecialiseerd in het bouwen en installeren van infraroodcabines in standaardafmetingen en op maat. Infrarood licht kunt u niet zien, maar het heeft als eigenschap dat het oppervlaktes opwarmt, dus ook uw lichaam. Deze warmtestraling heeft een ontspannend effect op de spieren, huid en bloedvaten en zorgt zo voor een heerlijk relaxed antwoord op de stress van alledag. De standaardversies van onze infraroodcabines zijn trouwens extra interessant, omdat ze wat goedkoper uitvallen.
Informeer meteen naar een infraroodcabine van Inter-Sauna!

Infraroodcabines 

Wat is infrarood?

Infrarood is een lichtsoort die, door zijn langere golflengte, niet door het menselijk oog kan worden waargenomen. Een bijzonder eigenschap van dit onzichtbare licht is dat het in voorwerpen en op oppervlakken zijn energie in de vorm van warmte afgeeft. Infrarood licht heeft als eigenschap dat het een voorwerp – dus ook uw lichaam - onmiddellijk opwarmt zonder de tussenliggende luchtlaag mee op te warmen. Een beetje zoals het effect van de zon op een zonnige voorjaarsdag bij 10°C, dat voelt ook supergoed aan. Bij infrarood is dus sprake van “warmtestraling”.

Er zijn 3 vormen van infraroodstraling:

      IR-A: korte golf straling dringt het diepste in de huid (max 5mm). Hierdoor wordt het lichaam beter en comfortabeler opgewarmd.

      IR-B wordt vrijwel in zijn geheel door de opperhuid geabsorbeerd, waardoor de zenuwen in de huid geactiveerd.

      IR-C: lange golf straling wordt gedeeltelijk door de huid geabsorbeerd.

Bij Inter-Sauna werken we met Philips infraroodlampen, die zorgen voor een perfecte combinatie tussen de korte golven (IR-A), de middellange (IR-B) en de lange golven (IR-C). Dankzij de unieke warmte die tot de spieren doordringt ontstaat er een snelle respons en efficiënte opname door de huid, waardoor u binnen de paar minuten een ontspannend verwarmingseffect ervaart.

Warmte werkt genezend

Door de indirecte warmteoverdracht moet de luchttemperatuur bij traditionele sauna's ongeveer 100°C bedragen. Veel gebruikers vinden deze hoge temperatuur onaangenaam. Omdat bij infraroodlampen van Philips de warmteoverdracht rechtstreeks plaatsvindt, kan de luchttemperatuur tot een veel aangenamer en huidvriendelijker niveau van 50°C worden verlaagd.

Warmte werkt genezend bij reuma, jicht, rugklachten, spierpijnen, bij verkoudheden, enz. Warmte verhoogt de lichaamstemperatuur, activeert de witte bloedcellen in het lichaam en maakt het resistenter tegen allerlei kwaaltjes en ziektes.

illustratie helende werking van warmte op de huid

De voordelen van infrarood op een rijtje

Infrarood als opwarming

IR-dieptewarmte wordt door het lichaam geabsorbeerd, waardoor de bloedcirculatie toeneemt en de huid beter doorbloed wordt. Hartfrequentie en stofwisseling nemen toe, met als effect een passieve fitnesstraining, die bij sommige sporters als opwarming dient en waarmee sportkwetsuren voorkomen worden.

Infrarood en ontspanning

IR-dieptewarmte dringt in het spierweefsel en maakt de spieren soepel en los, de ideale manier dus om bij een aangename temperatuur volledig ontspannen en relaxed te worden.

Infrarood als huidverzorging

Intensieve transpiratie reinigt de huid tot in de poriën. Schadelijke en giftige stoffen worden verwijderd en tegelijk worden voedingsstoffen die het verouderingsproces van de huid tegengaan door de huid opgenomen.

Infrarood & gewrichtsklachten

Het lichaam reageert op warmte door een hogere bloedcirculatie, met als gevolg een betere werking van de cellen in het lichaam, een betere doorbloeding van de lichaamsdelen en een verzachting van spierpijnen, gewrichtsklachten en arthritis.

Infrarood en vermageren

IR-dieptewarmte dringt door de bovenste huidlaag, zonder de huid te verhitten. Bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen deze dieptewarmte op, worden wijder en zorgen voor een betere doorbloeding van het vetweefsel. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfesysteem uit het lichaam.

Infrarood tegen cellulitis

Cellulitis betekent vet- en waterafzetting onder de huid. De IR-dieptewarmte breken die afzettingen af en voeren die af. Het resultaat is een strakkere huid.

Bel ons, vul het contactformulier in voor meer informatie of vraag meteen een offerte aan!

bottom of page